Romanii investesc in calea ferata de 58 de ori mai putin decat bulgarii

Postat la 01 iulie 2010 40 afişări

Doar 147 de euro/km. Atat a investit Romania in medie, in ultimii 20 de ani, in repararea si modernizarea caii ferate, care astfel se dovedeste a fi cea mai slab finantata infrastructura din Europa.

Spre deosebire de Romania, Bulgaria a fost mai generoasa la capitolul alocatii bugetare pentru sistemul feroviar, media anuala ridicandu-se la 8.500 de euro/km, adica de aproape 58 de ori mai mult ca la noi, potrivit datelor obtinute de Gandul din surse ale Ministerului Transporturilor. Reteaua feroviara a Republicii Cehe, in lungime totala 16.049 km, comparabila cu cea a Romaniei (13.427 km), a beneficiat anual de 821 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romanii-investesc-in-calea-ferata-de-58-de-ori-mai-putin-decat-bulgarii-6474156
6474156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.