Romanii despre comunism: o idee buna pusa prost in practica

Postat la 25 septembrie 2010 25 afişări

Conform unui sondaj al CSOP, comunismul este considerat o idee buna pusa prost in practica de 61% dintre romani, cu opt procente mai multi decat in urma cu patru ani, cand a fost realizat un sondaj similar.

De asemenea, doar 23% din cei intervievati considera ca inainte de 1989 se traia mai greu, iar numarul celor care cred ca Nicolae Ceausescu a facut bine Romaniei (25%) este semnificativ mai mare decat al celor care afirma ca a facut rau tarii (15%). Concluzia a 49% dintre cei intervievati este ca in comunism se traia mai bine decat in prezent, in timp ce 23% apreciaza ca se traia mai rau si 14% ca se traia la fel. Sondajul a fost realizat pe 1.133 de persoane, esantion national reprezentativ pentru populatia in varsta de cel putin 15 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
societate,
studiu,
CSOP,
romani,
comunism
/actualitate/romanii-despre-comunism-o-idee-buna-pusa-prost-in-practica-7419561
7419561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.