Romanii cheltuie mai mult pe mancare si mai putin pe haine si alcool

Postat la 15 februarie 2011 49 afişări

Scaderea veniturilor ii face pe romani sa se intoarca la necesitatile de baza. Ei aloca mai multi bani pe mancare, in defavoarea achizitiei de haine, a consumului de marfuri nealimentare, in general.

Tendinta este confirmata de modul in care INS a anuntat ca va calcula inflatia incepand din acest an. Astfel, comparativ cu 2010, preturile la carne, lapte, tutun, medicamente, dar si tarifele la posta si telecomunicatii vor influenta mai mult modul de calcul al inflatiei in acest an, in timp ce painea, energia termica, imbracamintea si confectile vor avea o pondere mai redusa in indicele preturilor de consum (IPC). Marfurile alimentare si-au majorat ponderea in calculul indicelui preturilor de consum in acest an de la 37,39% la 37,45%. Influenta determinanta au avut-o majorarile la subcategoriile "carne, preparate si conserve din carne", unde ponderea a urcat de la 8,97% la 9,34%, precum si "lapte si produse lactate" si zaharul, unde coeficientii au avansat de la 5,12% la 5,43%, si, respectiv, de la 1,56% la 1,61%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
cheltuieli,
haine,
alcool,
mancare
/actualitate/romanii-cheltuie-mai-mult-pe-mancare-si-mai-putin-pe-haine-si-alcool-7985257
7985257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.