Românii au plătit cu cardul impozite locale de 22 mil. euro anul trecut

Autor: Ciprian Botea Postat la 05 februarie 2013 12 afişări

Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul online sau la POS-urile instalate de bănci la primării a crescut cu peste 30% anul trecut, ajungând la 98 mil. lei (22 mil. euro), în timp ce numărul tranzacţiilor a fost de 285.000, potrivit datelor emitentului de carduri Visa.

Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul online sau la POS-urile instalate de bănci la primării a crescut cu peste 30% anul trecut, ajungând la 98 mil. lei (22 mil. euro), în timp ce numărul tranzacţiilor a fost de 285.000, potrivit datelor emitentului de carduri Visa. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de tranzacţiile la POS, în condiţiile în care plata cu cardul pe internet a taxelor şi impozitelor funcţionează mai greu. Numărul primăriilor care acceptă plata impozitelor la POS este de aproape 160. Numai 90 de primării acceptă însă plata online cu cardul, adică mai puţin de 3% din localităţile din România. Nu există date privind plăţile efectuate online după doi ani de la lansarea sistemului, dar după primul fuseseră înregistrate numai câteva mii de tranzacţii cu o valoare cumulată de 400.000 de euro. Sistemul de plată online a taxelor poate fi utilizat prin logarea cu un user şi o parolă primite de la administraţia locală, situaţie în care utilizatorul va avea acces la lista taxelor, impozitelor şi amenzilor pe care le are de plătit. O altă problemă a fost distribuirea către fiecare contribuabil a userului şi parolei, în cele mai multe cazuri autorităţile aşteptând ca oamenii să vină la sediul primăriei pentru a intra în posesia acestor date.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plata cu cardul,
impozi locale
/actualitate/romanii-au-platit-cu-cardul-impozite-locale-de-22-mil-euro-anul-trecut-10544020
10544020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.