Romanii au cea mai lunga saptamana de lucru din UE

Postat la 27 iulie 2011 12 afişări

Angajatii cu norma intreaga din Romania au lucrat anul trecut 41,3 ore pe saptamana, cel mai ridicat nivel din UE, unde media este de 39,7 ore, si mai mult decat in tari precum Germania sau Marea Britanie, in timp ce la polul opus se situeaza finlandezii, cu 37,8 ore pe saptamana.

Romania este urmata de Luxemburg (40,8 ore), Marea Britanie, Polonia, Germania si Bulgaria (toate patru cu 40,5 de ore), respectiv Estonia si Cehia (ambele 40,4 ore).In Romania, saptamana de lucru normala negociata colectiv a fost de 40 de ore anul trecut, maxim in UE, la egalitate cu Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia si Slovenia.

Cea mai redusa asaptamana de lucru negociata colectiv a fost cea din Franta, de 35,6 ore, potrivit unui raport al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Munca si Viata (Eurofound).

Limita maxima legala pentru o saptamana de lucru in Romania a fost anul trecut 48 de ore, maxim in UE, alaturi de alte 15 state. Minimul este inregistrat in Belgia, de 38 de ore.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
munca,
UE,
saptamana
/actualitate/romanii-au-cea-mai-lunga-saptamana-de-lucru-din-ue-8532306
8532306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.