România vrea să aloce cheltuielilor pentru cercetare de 2% din PIB până în 2020

Postat la 05 decembrie 2012 37 afişări

România îşi propune să ajungă la o pondere de 2% în Produsul Intern Brut (PIB) a cheltuielilor pentru cercetare până în anul 2020, în linie cu prevederile Strategiei Europa 2020, nivelul atins anul trecut fiind de 0,48% din PIB, a declarat Viorel Dobrescu, director în Ministerul Afacerilor Europene.

"Strategia Europa 2020 prevede obiective pretenţioase pentru domeniul cercetări şi dezvoltării. România vrea să atingă 2% din PIB la cheltuieli pentru cercetare până în 2020. Acum suntem departe de acel nivel, anul trecut am avut 0,48% din PIB", a afirmat Dobrescu la o conferinţă a Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

El a arătat că România stă foarte prost la mai multe capitole comparativ cu statele europene, precum performanţele care vizează competitivitatea, politica industrială, strategia pentru sănătate, precum şi performanţele în domeniul inovării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
România,
cheltuieli,
cercetare,
PIB
/actualitate/romania-vrea-sa-aloce-cheltuielilor-pentru-cercetare-de-2-din-pib-pana-in-2020-10370862
10370862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.