Romania va primi 25 de milioane de euro de la PE, ca urmare a inundatiilor din 2010

Postat la 06 aprilie 2011 200 afişări

Parlamentul European a adoptat, miercuri, alocarea a peste 182 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru cele sase tari comunitare afectate de inundatiile din mai-iunie 2010, Romania urmand sa beneficieze de 25 de milioane de euro din aceasta suma.

Conform unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX, europarlamentarul PDL Petru Luhan a initiat anul trecut procedurile pentru introducerea Romaniei in rezolutia deja existenta referitoare la inundatiile din Europa Centrala si a cerut in scris atat presedintelui Comisiei Europene, cat si presedintelui Parlamentului European utilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene pentru ajutorarea Romaniei. Ulterior, Guvernul Romaniei a inaintat Comisiei Europene cererea oficiala prin care solicita asistenta din partea FSUE. "Catastrofa de anul trecut a produs daune semnificative infrastructurii, sectorului agricol, precum si proprietatilor publice si private din numeroase judete ale tarii. Astazi, Parlamentul European si-a facut datoria, adoptand in cel mai scurt timp decizia Comisiei Europene cu privire la mobilizarea sumei de 24.967.741 EUR pentru tara noastra", a declarat Petru Luhan, membru in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
inundatii,
PE,
ajutoare
/actualitate/romania-va-primi-25-de-milioane-de-euro-de-la-pe-ca-urmare-a-inundatiilor-din-2010-8135218
8135218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.