România va exporta în 2-3 ani gaze în Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria

Postat la 11 iulie 2013 50 afişări

România va exporta în 2-3 ani gaze în Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria, odată ce vor fi construite conductele de interconectare, a declarat joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

România va exporta în 2-3 ani gaze în Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria

 Exportul de gaze este o cerinţă a Comisiei Europene, care a criticat România pentru lipsa reţelelor de interconexiune a reţelelor de gaze cu statele vecine.

Construcţia gazoductului care va lega reţelele din România şi Republica Moldova pe traseul Iaşi-Ungheni va începe în august şi va fi încheiată până la sfârşitul anului, în urma unei investiţii totale de 23-24 milioane euro, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Consumul de gaze al Republicii Moldova este de 0,9 miliarde metri cubi, a afirmat Havrileţ, prezent la o conferinţă pe teme energetice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-va-exporta-in-2-3-ani-gaze-in-republica-moldova-bulgaria-si-ungaria-11116378
11116378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.