Romania urca pe locul 40 in clasamentul celor mai pasnice tari din lume

Postat la 26 mai 2011 14 afişări

Romania ocupa locul 40 in clasamentul celor mai pasnice tari din lume, urcand cinci pozitii fata de 2010, potrivit Indicelui Global al Pacii (GPI) pe 2011, publicat miercuri.

Scorul Romaniei s-a schimbat usor in 2011, urcand pe locul 40, dupa ce cu un an inainte ocupa locul 45, dupa o deteriorare accentuata pe fondul instabilitatii politice si a nesigurantei economice. In cadrul Europei Centrale si de Est, Romania este devansata de Cehia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Croatia, clasandu-se pe locul sapte in regiune. Un indice mai slab decat al Romaniei inregistreaza insa tarile baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Italia, Bulgaria (locul 53), Grecia si Ciprul, toate membre UE. Republica Moldova se claseaza pe locul 59 in lume, fata de 66 anul trecut, imediat dupa Bulgaria, in randul tarilor europene. Aceasta devanseaza Bosnia, Albania, Ucraina, Macedonia, Serbia si Muntenegru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
clasament,
tari,
pace,
indice
/actualitate/romania-urca-pe-locul-40-in-clasamentul-celor-mai-pasnice-tari-din-lume-8286825
8286825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.