Romania, Ungaria si Bulgaria deschid portile UE unor state terte in speranta unor beneficii politice

Postat la 12 august 2010 17 afişări

Ungaria, Romania si Bulgaria, mandatate de Bruxelles sa securizeze frontierele estice ale UE, au acordat cetatenie unui numar de cinci milioane de moldoveni, macedoneni, sarbi, ucraineni si turci, miscare din care liderii lor spera sa obtina beneficii politice, relateaza Le Figaro.

Circa cinci milioane de cetateni moldoveni, macedoneni, sarbi, ucraineni si turci au avut sau vor avea posibilitatea sa obtina un pasaport european legal. "Un cadou nesperat din care liderii ungari, romani si bulgari spera in secret sa obtina beneficii politice. Chiar cu riscul de a nemultumi capitalele vechii Europe", comenteaza cotidianul francez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-ungaria-si-bulgaria-deschid-portile-ue-unor-state-terte-in-speranta-unor-beneficii-politice-6860309
6860309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.