România şi Bulgaria vor avea un singur spaţiu aerian

Postat la 13 decembrie 2011 6 afişări

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare, şi ministrul bulgar al Transporturilor Ivailo Moskovski au semnat la Bruxelles un acord pentru înfiinţarea blocului funcţional de spaţiu aerian prin care România şi Bulgaria vor avea un singur spaţiu în cadrul unui proiect al UE.

Uniunea Europeană a iniţiat în 2004 proiectul "Cer Unic European" (Single European Sky - SES) pentru a crea un spaţiu aerian integrat, prin stabilirea unor norme comune în statele membre. SES presupune crearea unor "blocuri funcţionale de spaţiu aerian" (FAB) proiectate dincolo de graniţele naţionale şi care au în vedere fluxurile de trafic. Noile criterii de configurare a spaţiului vor depinde de necesităţile tehnice şi operaţionale, şi nu de graniţele geografice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
spatiu aerian,
romania,
bulgaria
/actualitate/romania-si-bulgaria-vor-avea-un-singur-spatiu-aerian-9052802
9052802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.