România şi Bulgaria invită patru state din regiune să adere la proiectul de spaţiu aerian comun

Postat la 20 aprilie 2012 7 afişări

România şi Bulgaria vor invita Republica Moldova, Serbia, Muntenegru şi Macedonia să adere la proiectului Danube FAB, prin care va fi instituit un bloc funcţional de spaţiu aerian comun, care nu va mai fi dictat de graniţele geografice, procesul fiind parte a unui proiect UE.

România şi Bulgaria au semnat în luna decembrie a anului trecut un acord pentru înfiinţarea blocului funcţional de spaţiu aerian (Danube FAB) prin care cele două state vor avea un singur spaţiu comun.

Uniunea Europeană a iniţiat în 2004 proiectul "Cer Unic European" (Single European Sky - SES) pentru a crea un spaţiu aerian integrat, prin stabilirea unor norme comune în statele membre.

SES presupune crearea unor "blocuri funcţionale de spaţiu aerian" proiectate dincolo de graniţele naţionale şi care au în vedere fluxurile de trafic. Noile criterii de configurare a spaţiului vor depinde de necesităţile tehnice şi operaţionale, nu de graniţele geografice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
România,
Bulgaria,
paţiu aerian
/actualitate/romania-si-bulgaria-invita-patru-state-din-regiune-sa-adere-la-proiectul-de-spatiu-aerian-comun-9550354
9550354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.