România recunoaşte titlurile de medic specialist din Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA

Postat la 04 decembrie 2012 61 afişări

România recunoaşte titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate, în afara graniţelor UE, de Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA, pentru mai multe specialităţi medicale, printre care anestezie terapie intensivă, cardiologie şi chirurgie cardiovasculară.

Anunţul a fost făcut după şedinţa de guvern de marţi, de către ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, care a precizat că, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind echivalarea titlurilor de medic specialist eliberate de Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA.

"Măsura vine în sprijinul medicilor români care vor să se întoarcă să profeseze acasă, dar şi a cetăţenilor din cele cinci state care vor să colaboreze cu profesioniştii noştri. În prezent, statele Uniunii Europene se confruntă cu fenomenul migraţiei profesioniştilor din sănătate. Profesia cea mai sensibilă la fenomenul migraţiei în ţara noastră este cea de medic.

Avem medici români care au obţinut specializări în state membre sau în afara Uniunii şi care doresc să revină în tară, pentru a practica profesia în România. În ultimii trei ani, aproximativ 15 medici specialişti care au făcut pregătirea de specialitate în SUA, Israel, Canada, Australia şi Noua Zeelandă s-au adresat Ministerului Sănătăţii în vederea recunoşterii specialităţii, pentru a reveni să practice în România", a spus Raed Arafat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Australia,
Canada,
Israel,
Noua Zeelandă
/actualitate/romania-recunoaste-titlurile-de-medic-specialist-din-australia-canada-israel-noua-zeelanda-si-sua-10368037
10368037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.