România poate exporta gaze în statele Uniunii Europene

Postat la 31 martie 2013 14 afişări

Exportul de gaze naturale din România către statele UE este permis, fiind condiţionat de existenţa unor puncte de interconectare fizice între sistemele de transport ale ţărilor, se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

România poate exporta gaze în statele Uniunii Europene

 ANRE a emis un Ordin pentru a da posibilitatea exporturilor, având în vedere declanşarea de către Comisia Europeană în noiembrie 2012 a procedurii de infringement împotriva României pentru neîndeplinirea obligaţiilor care îi revin privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale.

Prin această reglementare s-a introdus posibilitatea exportului (fizic sau comercial) de gaze naturale din România către alte ţări UE, posibilitate condiţionată de necesitatea existenţei unor puncte de interconectare fizice între sistemele naţionale de transport ale acestor ţări.

Ordinul ANRE nu exclude si nu interzice schimburile cantitative de gaze naturale (comerciale sau fizice) cu alte ţări din afara spaţiului comunitar, inclusiv cu Republica Moldova, aceste schimburi putând fi realizate numai în situaţia existenţei interconectărilor fizice între sistemele de transport.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-poate-exporta-gaze-in-statele-uniunii-europene-10702157
10702157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.