România pierde 1,1 milioane euro din împrumuturi BEI, autorităţile locale nu au tras banii în termen

Autor: George Toader Postat la 06 iulie 2012 14 afişări

România va pierde peste 1,1 milioane euro din împrumuturi convenite cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), deoarece unele autorităţi locale nu au contractat banii până la termenul limită de 31 august 2011, fondurile fiind necesare pentru dezvoltarea reţelelor municipale de apă.

Anularea acestor sume din împrumuturi a fost decisă prin hotărâre aprobată în şedinţa de joi a Guvernului.

"Hotărârea de guvern aprobă un amendament convenit între Guvern, Ministerul Finanţelor şi Banca Europeană de Investiţii, în care suma de 254.755,92 euro este anulată din împrumut fiind rămasă netrasă după expirarea termenului limită de tragere", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

De asemenea, el a menţionat că a mai fost aprobată o hotărâre de guvern similară, care anulează o sumă netrasă de 910.413,69 euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
România,
pierderi,
împrumuturi,
BEI
/actualitate/romania-pierde-1-1-milioane-euro-din-imprumuturi-bei-autoritatile-locale-nu-au-tras-banii-in-termen-9823350
9823350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.