România, pe locul 6 în topul celor mai atractive ţări europene pentru investiţii străine în următorii trei ani

Postat la 20 iunie 2012 14 afişări

România este a 6-a cea mai atractivă ţară europeană pentru investiţii în următorii trei ani, potrivit celor 840 de lideri de business chestionaţi de compania de consultanţă şi audit Ernst & Young (E&Y) în cadrul raportului 2012 European Attractiveness Survey, lansat miercuri.

Astfel, România este mai atractivă decât Cehia, Turcia, Elveţia, Olanda, Italia, Spania sau Suedia. "România are avantajul unei rate de creştere a PIB-ului promiţătoare în comparaţie cu media europeană şi al unui capital uman valoros. Vedem tot mai mulţi investitori atraşi de sectorul energiei regenerabile. Mai multe privatizări sunt planificate în perioada următoare, încurajând investitorii din întreaga lume să privească spre ţara noastră. Este esenţial să stimulăm această evoluţie pozitivă prin strategii economice adecvate", a declarat într-un comunicat Bogdan Ion, Country Managing Partner Ernst & Young România.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii staine,
atractivitate,
e&y,
raport
/actualitate/romania-pe-locul-6-in-topul-celor-mai-atractive-tari-europene-pentru-investitii-straine-in-urmatorii-trei-ani-9764734
9764734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.