Romania ocupa locul al saselea in UE dupa ponderea energiei din resurse regenerabile in consum

Postat la 13 iulie 2010 12 afişări

Romania ocupa locul al saselea intre statele membre UE dupa ponderea energiei obtinuta din resurse regenerabile in consumul final brut in 2008, inregistrand totodata cea de-a treia cea mai puternica crestere a acestui procentaj in perioada 2006-2008, potrivit datelor prezentate marti de Eurostat.

Energia regenerabila a asigurat 20,4% din consumul national al Romaniei in 2008, procent de doua ori mai ridicat fata de cel de 10,3% calculat la nivelul UE. In 2006, ponderea energiei regenerabile in consum era de 17,5% in Romania, respectiv de 8,8% in UE. Surse regenerabile de energie sunt considerate, potrivit comunicatului Eurostat, cele solare termale si fotovoltaice, hidro, eoliene, geotermale si biomasa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
Romania,
UE,
regenerabil,
consum,
pondere
/actualitate/romania-ocupa-locul-al-saselea-in-ue-dupa-ponderea-energiei-din-resurse-regenerabile-in-consum-6548727
6548727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.