România nu are de şase luni consilier economic în cel mai mare land german

Postat la 09 ianuarie 2013 43 afişări

România nu are, de şase luni, un consilier economic în biroul de promovare comercială şi economică la consulatul din Bonn din landul Renania de Nord-Westfalia, cea mai dezvoltată regiune a Germaniei după valoarea Produsului Intern Brut (PIB).

"În prezent, funcţia de consilier economic din cadrul Biroului de promovare comercial-economică din Bonn este vacantă, urmând ca, în perioada imediat următoare, să fie întreprinse demersurile legale pentru încadrarea reprezentantului Ministerului Economiei la BPCE Bonn", a comunicat Ministerul Economiei la solicitarea MEDIAFAX. Reprezentanţii ministerului menţionează că reţeaua de reprezentare economică şi comercială a României în lume a fost restrânsă de la 130 la 80 de posturi în 2010. Landul Renania de Nord-Westfalia a avut în 2011 un PIB de 568,8 miliarde de euro, de peste patru ori mai mare faţă de economia României.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actualitate,
economie,
zf
/actualitate/romania-nu-are-de-sase-luni-consilier-economic-in-cel-mai-mare-land-german-10444513
10444513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.