România nu a absorbit niciun euro în noiembrie din fondurile de coeziune

Postat la 05 decembrie 2012 10 afişări

Rata reală de absorbţie a Românei pe cele şapte programe operaţionale cu fonduri structurale şi de coeziune a fost în luna noiembrie aceeaşi ca şi la sfârşitul lui octombrie - 9,72%, respectiv 1,867 miliarde euro, de la Bruxelles nefiind virat niciun euro ca plăţi intermediare ale Comisiei Europene.

Potrivit statisticii privind absorbţia fondurilor europene publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene, s-a înregistrat o creştere la capitolul declaraţii de cheltuieli trimise de autorităţile din România Comisiei Europene, de la 9,97% - 1,915 miliarde euro în octombrie, la 10,69% - 2,053 miliarde de euro la 30 noiembrie.

De asemenea, plăţile interne către beneficiari au avut o creştere, redusă, de la 20,75% - 19,903 miliarde lei la sfârşitul lui octombrie, la 20,80% - 20,062 miliarde de lei.

Aceste cifre în luna noiembrie au fost realizate în condiţiile în care au fost întrerupte plăţile de către Comisia Europeană pe cinci dintre cele şapte programe operaţionale cu fonduri structurale şi de coeziune - POSDRU, Transporturi, Competitivitate Economică, Mediu şi Regional, care beneficiază şi de cele mai mari alocări de fonduri pentru perioada 2007-2013.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euro,
fondurile de coeziune,
euro
/actualitate/romania-nu-a-absorbit-niciun-euro-in-noiembrie-din-fondurile-de-coeziune-10372477
10372477
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.