Romania, mentionata intr-un raport de programe secrete ale CIA

Postat la 15 noiembrie 2010 10 afişări

Amnesty International cere Uniunii Europene si statelor europene sa le faca dreptate victimelor programelor CIA de "extradari extraordinare" si detentie ilegala, informeaza un comunicat oficial.

"UE a esuat complet in ceea ce priveste tragerea la raspundere a statelor responsabile pentru abuzurile pe care le-au comis", a declarat Nicolas Beger, director al Biroului Institutiilor Europene al organizatiei Amnesty International.

"Consiliul UE nu a recunoscut ca insasi Uniunea Europeana are o responsabilitate colectiva pentru complicitatea guvernelor la acte de tortura, detentie ilegala si disparitii fortate", declara Beger. "Aceste abuzuri au avut loc pe teritoriul european. Pur si simplu nu putem permite ca Europa sa se alature SUA si sa devina o zona scutita de responsabilitate", subliniaza reprezentantul AI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
CIA,
SUA,
raport,
operatiuni,
Romania,
cooperare
/actualitate/romania-mentionata-intr-un-raport-de-programe-secrete-ale-cia-7716267
7716267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.