România, locul 55 în clasamentul global privind uşurinţa cu care o companie îşi poate plăti taxele

Postat la 08 iulie 2016 96 afişări

România, locul 55 în clasamentul global privind uşurinţa cu care o companie îşi poate plăti taxele

România se află pe locul 55 din 189 în clasamentul global privind uşurinţa cu care o companie îşi poate plăti taxele, în condiţiile în care o firmă medie are de făcut 14 plăţi de taxe anual, faţă de o medie regională de mai puţin de zece plăţi, potrivit unui document elaborat de Ministerul Economiei

În clasamentul mondial Doing Business, în care sunt incluse 189 de ţări. România ocupă locul 45 la uşurinţa de a demara o afacere şi poziţia 64 la înregistrarea proprietăţii, dar stă mult mai prost obţinerea autorizaţiei de construcţie (105) şi conectarea la reţeaua electrică (133).

De asemenea, ţara noastră se află pe locul 7 la obţinerea unui credit, 57 din punct de vedere al protecţiei investitorilor, 55 usurinţa de a plăti taxele, 34 la aplicarea contractelor şi 46 la intrarea în procedura de insolvenţă.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-locul-55-in-clasamentul-global-privind-usurinta-cu-care-o-companie-isi-poate-plati-taxele-15521910
15521910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.