România este ultima în UE la dotarea angajaţilor companiilor cu laptopuri, tablete şi smartphone-uri

Postat la 12 decembrie 2012 9 afişări

România se află pe ultimul loc în UE în privinţa companiilor care îşi dotează angajaţii cu dispozitive mobile cu acces la internet, precum tablete, smartphone-uri şi laptopuri, procentajul de numai 22% fiind de peste două ori mai redus faţă de media de 48% înregistrată la nivelul UE.

Procentajul companiilor care pun la dispoziţia a cel puţin o parte din angajaţi tablete, smartphone-uri şi alte astfel de dispozitive variază puternic în UE, de la 22% în România, 27% în Grecia şi 31% în Bulgaria la 78% în Finlanda, 65% în Danemarca, urmată de 63% în Cehia şi Suedia. România este devansată şi de două state din regiune care nu sunt membre ale UE, dar sunt incluse în raportul Eurostat, Croaţia (54%) şi Macedonia (25%). "Companiile pot pune la dispoziţia angajaţilor dispozitive portabile, precum smartphone-uri sau computere portabile, care le permit să se conecteze la internet în timp ce se deplasează şi să lucreze chiar dacă nu sunt la birou", se arată într-un raport al Eurostat, care foloseşte date obţinute printr-un sondaj realizat la începutul anului.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
angajati,
laptopuri,
tablete,
smartphone
/actualitate/romania-este-ultima-in-ue-la-dotarea-angajatilor-companiilor-cu-laptopuri-tablete-si-smartphone-uri-10388156
10388156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.