Romania este mai putin vulnerabila la criza din zona euro decat Ungaria, Cehia sau Polonia

Postat la 29 iulie 2011 13 afişări

Romania este printre cele mai expuse zece state emergente la criza din zona euro, dintr-un total de 22 de tari incluse in "Indicele contagiunii" realizat de analistii bancii americane Citigroup, dar este mai putin vulnerabila ca alte state UE, precum Ungaria, Cehia sau Polonia.

Cea mai expusa este Ungaria, urmata de Cehia, Polonia, Turcia, Africa de Sud, Brazilia si Mexic, iar Romania se situeaza pe pozitia a opta, urmata de India si Egipt. Ultimele pozitii in functie de vulnerabilitatea la criza sunt ocupate de China si Rusia.

Investitorii raman ingrijorati de trei canale principale de contagiune prin care criza poate ajunge in Europa emergenta, respectiv datoria/finantarea statului, sectorul bancar si economia reala/comertul, potrivit blogului cotidianului britanic Financial Times.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
Ungaria,
Cehia,
Polonia
/actualitate/romania-este-mai-putin-vulnerabila-la-criza-din-zona-euro-decat-ungaria-cehia-sau-polonia-8542471
8542471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.