Romania continua sa conduca topul cresterii preturilor in UE

Postat la 16 iunie 2011 23 afişări

Inflatia a scazut in luna mai in Uniunea Europeana la 3,2%, de la 3,3% in aprilie, iar in zona euro indicatorul s-a redus de la 2,8% la 2,7%, in timp ce Romania continua sa aiba cea mai accentuata crestere anuala a preturilor din UE, de 8,5% luna trecuta, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

Statele membre cu cele mai ridicate rate ale inflatiei in mai sunt Romania, Estonia (5,5%) si Lituania (5%), la polul opus plasandu-se Irlanda (1,2%), Suedia (1,7%) si Cehia (2%). Pe componente, inflatia din zona euro a fost de 5,3% in sectorul transporturilor, de 4,7% in domeniul locuintelor, respectiv de 3,3% la alcool si tutun.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
scumpiri,
inflatie,
Eurostat
/actualitate/romania-continua-sa-conduca-topul-cresterii-preturilor-in-ue-8348934
8348934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.