România, considerată alături de alte cinci state UE, în dificultate din cauza împrumuturilor

Postat la 28 februarie 2012 12 afişări

Proiectul de moţiune de rezoluţie privind descărcarea de gestiune a CE pentru exerciţiul financiar 2010, dezbătut în prezent de Comisia de control bugetar a PE, face trimitere la un număr de state, printre care România, care au intrat în acorduri de împrumut cu CE şi care sunt în dificultate.

Informaţia a fost făcută publică, luni, de Ovidiu Ispir, membru al Curţii Europene de Conturi. "În această săptămână în Comisia de Control Bugetar se dezbate proiectul de moţiune de rezoluţie pentru descărcarea de gestiune a Comisiei pentru exerciţiul financiar 2010. După ce se aprobă, documentul de descărcare se prezintă PE în sesiune plenară după care se aprobă. Documentul prevede o serie întreagă de recomandări, care de fapt au caracter imperativ. (...) Un aspect semnificativ apare în cadrul secţiunii dedicate legăturii dintre bugetul Uniunii şi criza economică şi bugetară unde se află şi o nedorită referire la România. Se reaminteşte că şase state membre - Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Portugalia şi România - sunt în prezent considerate state în dificultate, deoarece primesc sprijin financiar sub formă de împrumuturi pentru echilibrarea balanţei de plăţi", a spus Ispir.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
dificultate,
risc,
romania,
imprumuturi
/actualitate/romania-considerata-alaturi-de-alte-cinci-state-ue-in-dificultate-din-cauza-imprumuturilor-9350912
9350912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.