România, cea mai rapidă creştere din UE la înmatriculările auto în primele două luni din 2012

Postat la 15 martie 2012 12 afişări

Înmatriculările de autoturisme noi au urcat cu 54% în primele două luni ale anului faţă de perioada similară din 2011, la peste 9.000 de unităţi, cea mai semnificativă creştere din UE ca procent, în timp ce piaţa europeană s-a contractat cu 8,3%, conform datelor prezentate joi de constructorii auto.

Astfel, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din România a crescut în lunile ianuarie şi februarie de la 5.886 la 9.063 de unităţi, iar la nivelul lunii februarie a fost înregistrat un avans de 27,4%, de la 3.238 la 4.126 de automobile , se arată într-un comunicat transmis joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), care preia datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Piaţa auto în ansamblu, inclusiv vehiculele pe două roţi, autobuzele şi microbuzele şi vehiculele pentru transportul mărfurilor, a avut o creştere de 20,94% a numărului înmatriculărilor de autovehicule noi în luna februarie raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, la 5.713 unităţi, potrivit DPRCIV.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
inmatriculari,
afaceri,
constructori
/actualitate/romania-cea-mai-rapida-crestere-din-ue-la-inmatricularile-auto-in-primele-doua-luni-din-2012-9402154
9402154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.