România are cel mai ieftin lapte crud din UE, dar importă lapte şi smântână de peste 97 mil. euro

Postat la 30 noiembrie 2017 113 afişări

România are cel mai ieftin lapte crud din UE, dar im­por­tă lapte şi smântână de peste 97 mil. euro anual, po­trivit datelor Comisiei Europene (CE) şi Eurostat, o si­tua­ţie atipică, în contextul în care preţul atractiv al lap­telui din România ar putea constitui un motiv sufi­cient de în­temeiat care să determine fabricile să crească gradul de colectare a laptelui de pe plan local şi care să transforme România din net importator de lactate într-un important exportator.

România are cel mai ieftin lapte crud din UE, dar importă lapte şi smântână de peste 97 mil. euro

În luna septembrie a acestui an laptele românesc se vindea la poarta fermei la 1,37 lei kilogram, la un preţ înjumătăţit faţă de preţul laptelui din Cipru, potrivit celor mai recente date publicate de CE. Instituţia euro­peană măsoară laptele în kilograme, un litru de lapte având 1,03 kilograme.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.