Romania ar putea fi nevoita sa importe grau in 2011, cu un pret mai mare decat a exportat

Postat la 08 noiembrie 2010 8 afişări

Romania ar putea fi nevoita sa importe grau, incepand din primele luni ale anului viitor, la un pret cu pana la 30% mai mare decat cel cu care a exportat, din cauza cantitatilor mari de grau livrate in afara tarii, a declarat luni secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu.

El a adaugat ca Romania are contractate pentru export in acest an 1,7 milioane tone de grau, la un pret care variaza intre 190 si 210 euro pe tona, si ar putea importa 600.000-700.000 tone, pentru care va plati pana la 250 euro pe tona."Faptul ca am exportat foarte mult in acest an ne va face sa si importam. Chiar daca nu vor fi cantitati mari, vor fi importuri de imbunatatire a calitatii, astfel incat graul sa fie bun de panificatie. (...) Asta e, comertul e liber!", a explicat Radulescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
import,
export,
grau
/actualitate/romania-ar-putea-fi-nevoita-sa-importe-grau-in-2011-cu-un-pret-mai-mare-decat-a-exportat-7699904
7699904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.