Romania ar putea avea acces mai usor la fonduri europene. CE propune reducerea cofinantarii de la 15% la 5% pentru sase state

Postat la 01 august 2011 8 afişări

Comisia Europeana (CE) va prezenta luni, 1 august, un plan prin care cofinantarea pe care trebuie sa o asigure Romania si alte cinci state membre la accesarea fondurilor UE va scadea de la 15% la 5%, oferind astfel un acces mai usor si mai rapid la zeci de miliarde de euro.

Planul nu va implica majorarea finantarii care revine UE si va simplifica reglementarile privind cofinantarea pentru Grecia, Irlanda, Portugalia, Ungaria, Letoniasi Romania, astfel incat aceste state sa nu mai fie nevoite sa vina cu la fel de multe fonduri proprii pentru a primi finantari UE, potrivit Financial Times. Potrivit regulilor actuale, guvernele trebuie sa contribuie cu cel putin 15% din costul unui proiect aprobat, inainte ca Bruxelles-ul sa plateasca diferenta. Lipsa cofinantarii este unul dintre motivele pentru care unii din cei mai saraci membri UE nu reusesc sa acceseze fondurile europene puse la dispozitie, o situatie ciudata in spatiul comunitar, unde membrii duc lupte grele pentru a obtine o parte cat mai mare din bugetul european, noteaza FT.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-ar-putea-avea-acces-mai-usor-la-fonduri-europene-ce-propune-reducerea-cofinantarii-de-la-15-la-5-pentru-sase-state-8553448
8553448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.