Romania ar putea ajunge sa plateasca salariile rationalizat

Postat la 27 iulie 2010 38 afişări

FMI a ajuns la Bucuresti si i-a gasit pe oficialii Guvernului Boc cu o mare problema: nivelul arieratelor, respectiv datoriile mari pe care statul le are catre mediul privat, scrie ziarul Gandul.

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a avertizat inca de acum doua saptamani ca acordarea transei a sasea din acord, de 900 de milioane de euro, depinde si de reducerea arieratelor. Abia ajuns in Romania, seful misiunii Fondului la Bucu¬resti, Jeffrey Franks, a anuntat ca FMI va lua in calcul pentru 2010 o recesiune mai adanca de 0,5% din PIB, dar pana la 3%. In conditiile in care pe plan extern statului i-ar fi greu sa se imprumute in conditii convenabile si nici pe plan intern relatia cu bancile nu este tocmai buna, surse oficiale au declarat pentru Gandul ca la Bucuresti s-a discutat si despre cel mai pesimist scenariu posibil, aplicabil in lipsa banilor de imprumut: plata rationalizata a pensiilor si a salariilor. "Pur si simplu statul ar putea ramane fara bani, ceea ce inseamna ca va fi nevoit sa rationalizeze cheltuielile. Asta poate insemna si anularea totala a investitiilor si plata cu intarziere a salariilor si a pensiilor", ne-au declarat sursele.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-ar-putea-ajunge-sa-plateasca-salariile-rationalizat-6736377
6736377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.