Romania a lansat o provocare deschisa Rusiei. Basescu nu e un lup singuratic

Postat la 04 iulie 2011 16 afişări

Site-ul pravda.ru a publicat, luni, un comentariu referitor la declaratiile presedintelui Traian Basescu, notand faptul ca "Romania a lansat o provocare deschisa Rusiei" dar si ca presedintele Traian Basescu nu este "un lup singuratic", iar Rusia nu va putea sa nu-l ia in considerare.

Pravda.ru reaminteste intr-un material publicat luni ca un "scandal diplomatic major" izbucnit intre Romania si Rusia a pornit de la declaratiile facute de presedintele Traian Basescu la 22 iunie, prin care acesta "a justificat practic participarea tarii sale de partea lui Hitler la razboi impotriva Uniunii Sovietice". Publicatia face o trecere in revista a evenimentelor istorice din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, scriind ca "la 22 iunie 1941 trupele romanesti, impreuna cu cele germane, au trecut frontiera in URSS ocupand mai tarziu parti considerabile din Moldova si Ucraina, inclusiv Odesa si Nikolaev". "Basarabia (partea principala a Moldovei) si regiunile ucrainene Cernauti si Odesa au devenit parte a Romaniei iar unitatea administrativ-teritoriala speciala a Transnistriei a fost creata pe restul teritoriului ocupat", noteaza publicatia citata. Autorul reaminteste ca regiunile au fost restituite URSS prin pactul Ribbentrop-Molotov dar si ca in Bucovina majoritatea populatiei a fost intotdeauna formata din ucraineni in timp ce toate celelalte teritorii ocupate din Ucraina sau Transnistria nu au apartinut niciodata "Romaniei (principatelor Moldova si Valahia)".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
rusia,
declaratii,
reactii,
MAE,
pravda
/actualitate/romania-a-lansat-o-provocare-deschisa-rusiei-basescu-nu-e-un-lup-singuratic-8437604
8437604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.