România a înregistrat în luna decembrie cea mai mare scădere din UE a vânzărilor de retail

Postat la 05 februarie 2013 8 afişări

România a înregistrat în luna decembrie cea mai mare scădere lunară din UE a vânzărilor de retail, de 3,2%, comparativ cu noiembrie, în timp ce la nivel european declinul s-a situat la 0,6%, potrivit datelor publicate, marţi, de Eurostat.

Cele mai mari scăderi lunare din UE, după volum, au fost consemnate în România (-3,2%), Spania (-2,2%) şi Slovenia (-2,1%), în timp ce Polonia (2,2%) şi Estonia (1,9%) au raportat cele mai mari creşteri, se arată într-un comunicat al Biroului de statistică al UE.

Dintre cele 21 de state care au raportat date, vânzările de retail au scăzut în 12 state, au urcat în 8 şi au stagnat în Finlanda.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
România,
scădere,
UE,
retail
/actualitate/romania-a-inregistrat-in-luna-decembrie-cea-mai-mare-scadere-din-ue-a-vanzarilor-de-retail-10544358
10544358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.