Romania a imprumutat 11,5 mld. euro in cinci luni pentru functionarea statului

Postat la 13 iunie 2011 11 afişări

Imprumutul record de 1,5 mld. euro atras de Ministerul Finantelor saptamana trecuta de pe piata externa privata ridica la peste 4,5 mld. euro datoria in valuta acumulata de Romania de la inceputul acestui an.

La aceasta se adauga aproape 29 mld. lei (circa 7 mld. euro) sub forma de imprumuturi in lei de la bancile locale, rezultand un total de 11,5 mld. euro luate pe datorie in mai putin de sase luni pentru functionarea statului. O buna parte din bani, inclusiv emisiunea de titluri in euro de 1,5 mld. euro pe cinci ani, cu cuponul de 5,25% pe an, este destinata refinantarii datoriilor mai vechi. In a doua jumatate a lunii iulie Finantele au de acoperit un varf de plata de aproape 2,5 mld. euro. Necesarul va fi completat din imprumuturi pe piata locala, in timp ce pentru a doua jumatate a anului a fost anuntata o noua emisiune pe piata externa.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
imprumut,
functionare,
stat
/actualitate/romania-a-imprumutat-11-5-mld-euro-in-cinci-luni-pentru-functionarea-statului-8338584
8338584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.