Romania a iesit din recesiune: Economia a crescut cu 0,6% in T1 fata de T4 2010. Industria, motorul cresterii

Postat la 13 mai 2011 9 afişări

Produsul Intern Brut (PIB) in primul trimestru din 2011 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul anterior, arata datele flash publicate astazi de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, PIB-ul a inregistrat o crestere de 0,3%. Tehnic, doua scaderi consecutive ale PIB-ului trimestrial indica intrarea unei economii in recesiune, ceea ce s-a intamplat cu economia romaneasca in trimestrul IV din 2008 si trimestrul I din 2009. Invers, nu este valabil, adica doua trimestre de crestere nu sunt echivalente cu iesirea din recesiunea, dar asteptarea mass-media si a publicului s-a creat in acest sens si astfel indicatorul va avea valoare in primul rand psihologica, ceea ce pentru economie inseamna mult, afirma specialistii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Industria,
economie,
recesiune
/actualitate/romania-a-iesit-din-recesiune-economia-a-crescut-cu-0-6-in-t1-fata-de-t4-2010-industria-motorul-cresterii-8265000
8265000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.