România a cerut Facebook informaţii privind 36 de conturi

Postat la 28 august 2013 107 afişări

Autorităţile române au formulat 16 solicitări de informaţii către Facebook privind 36 de utilizatori ai reţelei de socializare, în primele şase luni ale acestui an, potrivit unui raport al companiei dat publicităţii marţi.

România a cerut Facebook informaţii privind 36 de conturi

 Facebook a făcut public primul raport global privind cererile de informaţii primite din partea statelor - Global Government Requests Report -, referitor la perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2013.

În raport sunt enumerate ţările care au solicitat informaţii, cu precizarea numărului de cereri primite de la fiecare ţară şi a numărului de conturi sau utilizatori de Facebook la care solicitările făceau referire. De asemenea, este precizat în ce măsură, în urma primirii respectivelor solicitări, compania a fost obligată de lege să dezvăluie un minim de informaţii.

Astfel, potrivit raportului, autorităţile române au trimis 16 solicitări privind 36 de conturi, iar în 63 la sută dintre ele compania are obligaţia legală de a furniza unele informaţii.

Cele mai multe solicitări au venit din partea SUA - între 11.000 şi 12.000, privind peste 20.000 de conturi, guvernul american fiind îndreptăţit să primească unele informaţii în cazul a 79 la sută din aceste solicitări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-cerut-facebook-informatii-privind-36-de-conturi-11278000
11278000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.