România a avut în trimestrul al treilea a doua creştere din UE a costurilor cu forţa de muncă

Postat la 18 decembrie 2012 13 afişări

România a înregistrat în trimestrul al treilea a doua mare creştere din UE a costurilor orare cu forţa de muncă, de 7,2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, avansul fiind alimentat inclusiv de reîntregirea salariilor în sectorul public, reiese din datele Eurostat.

Dintre statele care au raportat date, Estonia (7,6%) a consemnat cea mai mare creştere a costurilor totale cu forţa de muncă la nivelul întregii economii, urmată de România (7,2%), în timp ce Olanda şi Cipru (fiecare cu 0,5%) au avut cel mai redus avans. Costurile au scăzut în Slovenia (-0,8%), în timp ce Grecia şi Austria nu au transmis date. La nivelul UE, costurile cu forţa de muncă au urcat cu 1,9% în UE şi cu 2% în zona euro, potrivit Eurostat.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-avut-in-trimestrul-al-treilea-a-doua-crestere-din-ue-a-costurilor-cu-forta-de-munca-10398682
10398682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.