Romania a avut in trimestrul al doilea una dintre cele mai slabe cresteri economice din UE

Postat la 13 august 2010 8 afişări

Cresterea economica inregistrata de Romania in trimestrul al doilea, de 0,3% fata de primul trimestru, este una dintre cele mai slabe din UE si paleste in comparatie cu cifra inregistrata pentru intregul bloc comunitar, de plus 1%.

Potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat, economia UE, dar si cea a zonei euro, au crescut cu 1% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale acestui an, in principal datorita performantelor cu mult peste asteptari ale Germaniei, unde PIB-ul a crescut cu 2,2%.

Comunicatul Eurostat nu cuprinde date despre Romania, marcandu-le ca indisponibile, insa Institutul National de Statistica a anuntat vineri ca economia a crescut cu 0,3% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni in serie ajustata sezonier si a scazut cu 0,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Romania,
PIB,
crestere,
UE
/actualitate/romania-a-avut-in-trimestrul-al-doilea-una-dintre-cele-mai-slabe-cresteri-economice-din-ue-6878010
6878010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.