România a avut în iunie a treia mare scădere anuală din UE a volumului vânzărilor de retail

Postat la 05 august 2013 34 afişări

Volumul vânzărilor de retail din România a înregistrat în iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a treia mare scădere din Uninea Europeană (UE), de 3,1%, după Spania şi Slovenia, comparativ cu un avans de 0,1% la nivelul spaţiului comunitar, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat.

România a avut în iunie a treia mare scădere anuală din UE a volumului vânzărilor de retail

 Cele mai mari scăderi au fost consemnate în Spania (6,9%), Slovenia (3,6%) şi România (3,1%), iar cele mai puternice creşteri în Luxembourg (27,5%), Lituania (6,7%) şi Polonia (5,5%).

În rândul celor 22 de state membre care au furnizat date, volumul vânzărilor de retail a scăzut în şapte ţări şi a avansat în 15.

Raportat la luna mai, România a înregistrat o creştere de 0,1% a volumului vânzărilor de retail în iunie, faţă de un declin de 0,3% în UE. Zece state au consemnat creşteri faţă de luna mai, Bulgaria a stagnat, iar 11 au avut o evoluţie negativă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-avut-in-iunie-a-treia-mare-scadere-anuala-din-ue-a-volumului-vanzarilor-de-retail-11210092
11210092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.