România a avut al treilea ritm de creştere al înmatriculărilor auto din UE, în primele cinci luni

Postat la 15 iunie 2012 6 afişări

Înmatriculările de autoturisme noi au urcat în primele cinci luni cu 12,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26.000 de unităţi, România având al treilea cel mai rapid ritm de creştere din UE, după Ungaria şi Estonia, pe o piaţă comunitară în contracţie cu 7,7%.

În primele patru luni, România a înregistrat cea mai puternică creştere a înmatriculărilor dintre cele 27 de state membre, cu un avans de 24,5%. Piaţa europeană a coborât în primele cinci luni la 5,44 milioane de maşini, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Ungaria a raportat în ianuarie-mai cea mai puternică creştere, de 20,4%, la aproape la aproape 23.000 de autoturisme, urmată de Estonia, cu un avans de 18%, la 7.300 de unităţi, şi de România, cu o creştere de 12,4%. Pe poziţia a patra după avansul pieţei auto locale la cinci luni se situează Polonia, cu un plus de 10,4%, la aproape 126.000 de autoturisme.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
inmatriculari,
afaceri,
piata
/actualitate/romania-a-avut-al-treilea-ritm-de-crestere-al-inmatricularilor-auto-din-ue-in-primele-cinci-luni-9749944
9749944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.