România a atras 1,2 miliarde de dolari printr-un împrumut pe 30 de ani, cu o dobândă de 5,2%

Postat la 08 iunie 2018 134 afişări

O emisiune de obligaţiuni de 1,8 miliarde de dolari lansată recent a fost subscrisă parţial, România obţinând vineri 1,2 miliarde de dolari din această ofertă. Împrumutul internaţional este scadent peste 30 de ani, respectiv în anul 2022, iar dobânda anuală aferentă acestuia este de 5,2% pe an.

România a atras 1,2 miliarde de dolari printr-un împrumut pe 30 de ani, cu o dobândă de 5,2%

„Cererea emisiunii a fost de 1,8 miliarde de dolari, dar emisiunea totală a fost de 1,2 miliarde de dolari, cu un randament de 5,20%”, arată un newsletter al ING Bank România.

La începutul lunii februarie, România a împrumutat 2 miliarde de euro de pe pieţele internaţionale de capital, prin intermediul a două emisiuni de obligaţiuni. O emisiune de 750 de milioane de euro a fost pe 12 ani, iar a doua, de 1,25 miliarde de euro, a fost pe 20 de ani.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.