Roche lansează noi teste pentru monitorizarea tratamentului imunosupresor la pacienţii cu transplant

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 iulie 2013 60 afişări

Compania elveţiană Roche a anunţat recent lansarea globală a două noi teste performante pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare, la pacienţii cu transplant de organ.

Roche lansează noi teste pentru monitorizarea tratamentului imunosupresor la pacienţii cu transplant

Noile teste Elecsys pun la dispoziţia personalului medical, rezultate mult mai corecte şi mai precise. Aceste noi teste funcţionează pe platforma cobas e (imunologie) de analizoare modulare, dezvoltată de asemenea de compania Roche, care susţine fluxurile de lucru şi eficienţa in laboratoarele clinice.

Testul va fi disponibil începând cu ultimul trimestru al acesui an şi în România, în laboratoarele care au în dotare platforma cobas e.

“Monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare este o componentă cheie a transplantului, fiind esenţială pentru supravieţuirea pe termen lung a pacienţilor care au beneficiat de transplant de organ.” a declarat cu prilejul lansării Roland Diggelmann, Head of Roche Diagnostics. “Aceste teste de mare sensibilitate oferă personalului medical rezultate precise şi consistente cu privire la eficienţa regimului terapeutic al pacienţilor cu transplant”.

Pentru a preveni rejetul organului transplantat, pacienţii trebuie să urmeze continuu un tratament imunosupresor, după intervenţia chirurgicală. Având în vedere că aceste medicamente nu au efect dacă sunt administrate în doze prea mici, iar supradozajul poate provoca, pe de altă parte, efecte adverse severe, este foarte importantă monitorizarea cu precizie a concentraţiei lor în sângele pacienţilor.

Transplantul de organe este o practică medicală curentă. Totuşi, faptul că există riscul ca sistemul imunitar al pacientului să respingă grefa, face ca transplantul să fie una dintre cele mai complexe arii ale medicinei. Ca urmare, medicaţia imunosupresoare este folosită pe scară largă pentru a preveni rejetul de organ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/roche-lanseaza-noi-teste-pentru-monitorizarea-tratamentului-imunosupresor-la-pacientii-cu-transplant-11138975
11138975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.