Roboţii i-ar putea înlocui pe chelneri: Aproximativ 1,5 milioane de persoane şi-ar putea pierde locul de muncă din cauza automatizării în Marea Britanie

Postat la 25 martie 2019 69 afişări

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Anglia sunt expuse riscului de a-şi pierde locul de muncă în urma automatizării, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică (ONS).

Roboţii i-ar putea înlocui pe chelneri: Aproximativ 1,5 milioane de persoane şi-ar putea pierde locul de muncă din cauza automatizării în Marea Britanie

Comunicatul Oficiului Naţional pentru Statistică arată că femeile sunt cele mai predispuse să îşi piardă locul de muncă din cauza automatizării, cu şanse de 70%. Ocupanţii posturilor în regim part-time şi tinerii sunt, de asemenea, expuşi acestui risc.

 

ONS a analizat locurile de muncă a 20 de milioane de persoane în 2017 şi a constatat că 7,4% dintre acestea prezintă un risc ridicat de a fi înlocuite.

 

Autoritatea defineşte automatizarea ca fiind sarcinile care se efectuează în prezent de lucrători, care în viitor sunt predispuse a fi înlocuite de tehnologie. În această categorie ar putea intra programe de calculator, algoritmi sau chiar roboţi.

 

Cele trei profesii cu cea mai mare probabilitate de automatizare sunt cea de chelner, activităţile de umplere a rafturilor şi ocupaţiile elementare din domeniul vânzărilor, toate curprinzând activităţi repetitive.

 

Pe de altă parte, profesiile cu cel mai mic risc de a fi eliminate în urma automatizării sunt cele ale medicilor, cadrelor didactice din învăţământul superior şi profesioniştilor din domeniul educaţiei.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
pierdere,
cauza,
roboti,
inlocuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.