Robor la 3 luni mai sare peste un prag şi ajunge la 8,03%, de la 7,99% luni

Autor: Roxana Rosu Postat la 11 octombrie 2022 50 afişări

Robor la 3 luni mai sare peste un prag şi ajunge la 8,03%, de la 7,99% luni

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a sărit marţi pragul de 8%, fiind cotat la 8,03% faţă de 7,99% cu o zi în urmă, potrivit datelor BNR.

La începutul lunii septembrie indicele era cotat la 7,95%, în condiţiile în care a început anul la 3,02%.

Creşterea indicelui la nivelul actual a început în data de 24 februarie, când Rusia de declarat război Ucrainei.

Tot marţi, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 8,17%,de la 8,14%

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
indice,
bnr,
dobanzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.