Rishi Sunak vrea relansarea economică a Marii Britanii şi combaterea imigraţiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 ianuarie 2023 25 afişări

Rishi Sunak vrea relansarea economică a Marii Britanii şi combaterea imigraţiei

Premierul britanic, Rishi Sunak, a afirmat miercuri, în discursul privind priorităţile politice în anul 2023, că vrea construirea unui viitor mai bun pentru noile generaţii, relansarea economiei şi intensificarea acţiunilor de contracarare a imigraţiei.

"Vreau să fac cinci promisiuni astăzi, cinci promisiuni pentru liniştea cetăţenilor, cinci baze pentru construirea unui viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri", a afirmat Rishi Sunak, citat de cotidianul The Guardian.

"În primul rând, vom reduce inflaţia la jumătate anul acesta, pentru a relaxa costurile de trai şi a le oferi oamenilor securitate financiară. În al doilea rând, vom creşte economia, vom crea locuri de muncă bine plătite şi oportunităţi, în toată ţara. În al treilea rând, ne vom asigura că scade datoria suverană, astfel încât să garantăm viitorul serviciilor publice", a declarat Rishi Sunak.

"În al patrulea rând, listele de aşteptare în sistemul public de sănătate (NHS) vor scădea, iar oamenii vor beneficia mai rapid de tratamentele de care au nevoie. Iar, în al cincilea rând, vom adopta noi legi pentru a opri ambarcaţiunile, asigurându-ne că cine vine ilegal în această ţară va fi arestat şi repatriat rapid", a subliniat Rishi Sunak, insistând că economia Marii Britanii trebuie să devină "cea mai inovativă din lume".

"Acestea sunt priorităţile cetăţenilor, acestea sunt priorităţile Guvernului. Fie le îndeplinim, fie nu. Fără minciuni sau ambiguităţi, fie le îndeplinim pentru dumneavoastră, fie nu. Vom reconstrui încrederea în politică prin acţiuni sau nu. Vreau să ne judecaţi în funcţie de eforturi şi de rezultate", a insistat Rishi Sunak, în contextul în care Partidul Convervator (centru-dreapta) se confruntă de doi ani cu o popularitate foarte scăzută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
m.britanie,
politică,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.