Richard Branson a vândut acţiuni Virgin Galactic în valoare de 300 de mil. dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 august 2021 36 afişări

Fondatorul Virgin Galactic, Sir Richard Branson, a vândut acţiuni în cvaloare de 300 de milioanee de dolari ale companiei de turism spaţial, în această săptămână, pentru a-şi finanţa celelalte proiecte, relatează CNBC.

Richard Branson a vândut acţiuni Virgin Galactic în valoare de 300 de mil. dolari

Branson, prin intermediul grupului său Virgin Investments, a vândut 10,4 milioane de acţiuni Virgin Galactic la diferite preţuri, cuprinse între 25,75 dolari şi 34,39 dolari pe acţiune, potrivit unei înregistrări a SEC.

Acţiunile Virgin Galactic au scăzut cu până la 3% vineri faţă de închiderea anterioară, de 25,94 dolari pe acţiune.

„Grupul Virgin continuă să fie cel mai mare acţionar unic la Virgin Galactic”, a declarat într-un comunicat compania mamă a lui Branson. Firma a adăugat că „intenţionează să utilizeze veniturile din această vânzare pentru a-şi susţine portofoliul de afaceri globale de agrement, vacanţă şi călătorii care continuă să fie afectate de impactul pandemiei COVID-19, pe lângă sprijinirea dezvoltării şi creşterii afaceri noi şi existente. ”

Vânzarea este a treia a lui Branson de când Virgin Galactic a devenit companie publică în 2019, după vânzările sale anterioare în valoare de 504,5 milioane de dolari şi 150,3 milioane de dolari din mai 2020 şi, respectiv, din aprilie 2021.

Branson a recuperat peste 950 de milioane de dolari din investiţia sa în compania spaţială prin vânzări de acţiuni. Virgin Galactic a strâns peste 1 miliard de dolari din investiţii private, înainte de a deveni publică, potrivit SEC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
branson,
virgin galactic,
acţiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.