Rezultatele fenomenului TikTok: Compania-mamă a aplicaţiei, ByteDance, înregistrează o creştere de 93% a profitului brut. Veniturile, la peste 34 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 iunie 2021 36 afişări

Rezultatele fenomenului TikTok: Compania-mamă a aplicaţiei, ByteDance, înregistrează o creştere de 93% a profitului brut. Veniturile, la peste 34 de miliarde de dolari

ByteDance, proprietarul popularei aplicaţii TikTok, le-a transmis angajaţilor că veniturile de anul trecut au crescut de peste două ori la 34,3 miliarde de dolari, demonstrând de ce gigantul tehnologic chinez este unul dintre cele mai puternice startup-uri din lume, relatează The Wall Street Journal.

Compania cu sediul în Beijing a declarat că veniturile totale din 2020 au înregistrat un plus de 111% faţă de anul precedent, în timp ce profitul brut a crescut cu 93% la 19 miliarde de dolari.

În decembrie 2020, ByteDance număra de-a lungul platformelor sale aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori lunari activi. Societatea mai deţine aplicaţia Douyin, echivalentul chinezesc al TikTok, şi platforma de agregare a ştirilor Jinri Toutiao.

Între timp, firma a anunţat pierderi operaţionale de 2,1 miliarde de dolari între ianuarie şi decembrie anul trecut. Rezultatul s-a datorat într-o anumită măsură cheltuielilor mai mari pe care le-au generat compensaţiile pe bază de acţiuni din rândurile angajaţilor. În 2019, ByteDance a raportat un profit operaţional de 684 milioane de dolari.

Pierderile nete din 2020 au totalizat 45 de miliarde de dolari, datele fiind influenţate de ajustările contabile pe care le-a realizat compania astfel încât să crească valoarea reală a acţiunilor convertibile ajustate.

ByteDance, creat în 2012 de antreprenorul chinez Zhang Yiming, a strâns miliarde de dolari prin intermediul mai multor investitori globali precum KKR & Co, Sequoia şi General Atlantic. Compania era evaluată la 180 de miliarde de dolari la sfârşitul lui 2020, după o rundă de finanţare care a inclus grupul american Fidelity Investments şi o parte din acţionarii deja existenţi.

Conform unei surse citate de WSJ, ByteDance ia în considerare o listare pe una dintre bursele din Hong Kong sau New York, însă nu s-a decis cu privire la data ofertei publice iniţiale (IPO).

În China, TikTok este văzut drept unul dintre cele mai reuşite produs tehnologice de export, numărând doar în Statele Unite peste 240 de milioane de descărcări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
crestere,
venituri,
profit,
rezultate,
tiktok

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.