Rezultatele de la bacalaureat, ilustrare a dificultatii de eliminare a coruptiei. Cum comenteaza The Economist situatia din invatamant

Postat la 22 iulie 2011 19 afişări

Coruptia din scolile romanesti, care nu este inclusa in mecanismul de monitorizare UE, reprezinta o ilustrare a dificultatilor de eliminare a acestui fenomen, care inca nu este luat in serios in Romania, potrivit unui comentariu publicat de blogul The Economist.

Articolul publicat pe blogul Eastern Approaches al publicatiei descrie situatia de la bacalaureatul din Romania, unde mai mult de jumatate dintre elevi nu au reusit sa obtina note de trecere, desi, cu doi ani in urma, rata de promovabilitate depasea 80 la suta. In perioada comunista, Romania se mandrea cu calitatea sistemului de invatamant, dar, "in mod clar, nu mai este in pozitia sa faca asa ceva" , comenteaza ziarul. "Dar aceasta nu este neaparat o veste proasta: desi toata lumea stia ca ratele mari de promovabilitate din anii anteriori erau nerealiste, acestea ofereau guvernului o scuza pentru inactiune. Testul va fi acum daca exista hotararea de a merge mai departe", adauga Economist.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezultatele-de-la-bacalaureat-ilustrare-a-dificultatii-de-eliminare-a-coruptiei-cum-comenteaza-the-economist-situatia-din-invatamant-8515101
8515101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.