Rezervele valutare la BNR au scăzut în iunie cu 384 milioane euro, la 32,3 miliarde euro

Postat la 01 iulie 2013 67 afişări

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut în luna iunie cu 384 milioane euro, de la 32,69 miliarde euro la 32,3 miliarde euro, pe fondul unor ieşiri de 1,04 miliarde euro reprezentând, printre altele, a opta rambursare din împrumutul de la FMI.

Rezervele valutare la BNR au scăzut în iunie cu 384 milioane euro, la 32,3 miliarde euro

 În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 662 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Pe de altă parte, s-au consemnat ieşiri de 1,046 miliarde euro, care au inclus modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, printre care şi a opta rambursare de capital din împrumutul de la FMI pentru care BNR şi Ministerul Finanţelor Publice au plătit fiecare circa 123 milioane echivalent euro şi altele, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezervele-valutare-la-bnr-au-scazut-in-iunie-cu-384-milioane-euro-la-32-3-miliarde-euro-11061581
11061581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.