Rezervele valutare ale Chinei, la un nivel record: Aproximativ cât economia Germaniei

Postat la 11 aprilie 2013 17 afişări

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au crescut în primul trimestru cu 130 de miliarde de dolari, la nivelul record de 3.440 miliarde de dolari, aproximativ cât economia Germaniei, ca urmare a intrărilor masive de capital.

Rezervele valutare ale Chinei, la un nivel record: Aproximativ cât economia Germaniei

 Avansul este cel mai mare pentru un trimestru începând cu intervalul aprilie-iunie 2011, potrivit cotidianului Financial Times.

Creşterea puternică a intrărilor de capital din străinătate marchează o schimbare importantă faţă de anul trecut, când din China au fost scoşi bani. Întoarcerea fondurilor străinilor a accelerat creditarea pe piaţa internă, potrivit autorităţilor de la Beijing.

Totalul finanţărilor noi la nivelul economiei a urcat cu 58%, la 6.200 miliarde de yuani (1.000 miliarde de dolari), comparativ cu primele trei luni din 2012.

Fitch a retrogradat săptămâna aceasta China, prima astfel de decizie a unei agenţii mari de rating începând din 1999, din cauza temerilor că autorităţile locale şi companiile au acumulat datorii prea mari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezervele-valutare-ale-chinei-la-un-nivel-record-aproximativ-cat-economia-germaniei-10734717
10734717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.