Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro în septembrie

Postat la 03 octombrie 2011 7 afişări

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro în septembrie, la 33,6 miliarde de euro, în condiţiile în care intrările au fost de două ori mai mari decât ieşirile, arată datele publicate luni de banca centrală.

Potrivit BNR, intrările au totalizat 2,02 miliarde euro în luna septembrie şi s-au datorat modificării rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentării conturilor Ministerului Finanţelor Publice, al Comisiei Europene, precum şi a veniturilor din administrarea rezervelor internaţionale. Un alt factor determinant a fost aprecierea dolarului american, yenului japonez şi lirei sterline faţă de euro, care au crescut valoarea părţii din rezerva internaţională denominată în aceste trei valute. Ieşirile din rezerva băncii au fost de 948 milioane euro şi au rezultat din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, dar şi plăţii de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bnr,
rezerve,
septembrie
/actualitate/rezervele-valutare-ale-bnr-au-crescut-cu-peste-un-miliard-euro-in-septembrie-8834385
8834385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.